Συστήματα Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control)

Ως συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης, προσδιορίζονται οι διεργασίες κατά τις οποίες ελέγχουμε την πρόσβαση σε μια ελεγχόμενη περιοχή. Το σύνηθες είναι να συναντάμε τέτοια συστήματα σε κτήρια ή χώρους αυτών, κατά τους οποίους απαιτείται σε πρώτο επίπεδο η εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και σε δεύτερο επίπεδο η καταγραφή αυτών.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης;

Σε τεχνικό επίπεδο η ανωτέρα διαδικασία, στην πιο απλή μορφή της, περιλαμβάνει το σύστημα μια ηλεκτρικής κλειδαριάς, το σύστημα ελέγχου της εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και τα επιμέρους περιφερειακά. Ανεβάζοντας το επίπεδο ελέγχου προσθέτουμε συστήματα διέλευσης ατόμων, τα λεγόμενα τουρνικέ (turnstiles) που σε συνδυασμό με τα συστήματα εξουσιοδοτημένης πρόσβασης (κωδικό, ανέπαφη κάρτα, βιομετρικό έλεγχο) επιτρέπουν την πρόσβαση όσων έχουμε αδειοδοτήσει.

Δυο κατηγορίες συστημάτων ελέγχου πρόσβασης

Τον έλεγχο της πρόσβασης μπορούμε να τον διαχωρίσουμε σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα standalone συστήματα, στα οποία η πληροφορία της εξουσιοδότησης εισόδου αποθηκεύεται στην μνήμη του access, χωρίς να απαιτείται κάποιο λογισμικό ελέγχου. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ολοκληρωμένα συστήματα (Integrated Systems) τα οποία μας επιτρέπουν την διασύνδεση όλων των μονάδων και την διαχείρισή τους μέσω προγράμματος από Η/Υ.

Λύσεις In auto Parking

Η εταιρεία μας διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων standalone αλλά και Integrated System, καθώς και τα περιφερειακά τους, καλύπτοντας τις ανάγκες σας. Γνώμονας μας, η καλύτερη λύση για εσάς στην οικονομικότερη επιλογή διατηρώντας την ποιότητα των υλικών και της εργασίας μας.

Παρέχουμε συστήματα standalone για επιμέρους έλεγχο πρόσβασης μεμονωμένων χώρων ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε λύσεις εταιρειών για τον έλεγχο και την τήρηση των ωραρίων εργασίας, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τον υπολογισμό ωρών εργασίας, διαλειμμάτων, τις απουσίες και υπολογίζοντας την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.

Τέλος, το μειονέκτημα στην μεμονωμένη χρήση access σε μια απλή πόρτα είναι η μη ελεγχόμενη ώρα κατά την οποία η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή. Συνέπεια αυτού η πρόσβαση στον χώρο επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο σε άτομα που δεν έχουν εξουσιοδότηση. Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν τα τουρνικέ.

Πλήρως αυτοματοποιημένα, σε συνδυασμό με το access επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ένα άτομο την φορά. Επιλέγοντας το επίπεδο ασφαλείας του χώρου μπορούμε να επιλέξουμε την ασφάλεια των διερχομένων (η πόρτα παραμένει ανοιχτή για όση ώρα υπάρχει εμπόδιο στον διάδρομο) ή την ασφάλεια του χώρου (όπου ο μηχανισμός κλείνει αυτόματα την πόρτα σε περίπτωση που διαβάσει παραπάνω από ένα άτομο, αποκλείοντας το από την ελεγχόμενη περιοχή).